Koldvandsrenser vs. hedtvandsrenser

En højtryksrenser kan overordnet deles i to kategorier - hedtvandsrenser eller koldvandsrenser. Hedtvandsrenseren anvender varmt vand til afrensning, hvorimod en koldvandsrenser benytter koldt vand.

Ved at kende forskellen på de forskellige rensertyper og deres anvendelsesområder, vil det være lettere at finde den rigtige højtryksrenser, der matcher dine behov.

Koldtvandsrenseren

Reno MG200/30 koldtvandsrenser

En koldtvandsrenser er både effektiv og driftssikker, og anvendes primært til afrensning af vandopløselig jord og skidt.

Koldtvandsrensere er ideelle til mange renseopgaver inden for industriel brug eller i landbruget. Idet denne type anvender koldt vand til rengøringen, er det dog ikke alle former for belægning som kan renses effektivt nok.

Hedtvandsrenseren

Reno Geyser M6 hedtvandsrenser

Hedtvandsrenseren benyttes ofte til afrensning af fedt og olieholdig (mineralsk/animalsk) snavs og belægninger. Hedtvandsrensere fungerer efter samme princip som en koldtvandsrenser, bortset fra at vandet opvarmes i et indbygget oliefyr med højtryksvarmespiral til en temperatur i intervallet 40-120 °C, efter at vandet er sat under tryk.

Ved den højere temperatur øges renseevnen generelt, som følge af bedre opløsningsevne. Det gør, at hedtvandsrensere kan benyttes til mere krævende renseopgaver end koldvandsrenseren kan.

Har du et begrænset behov af varmt vand?

Er det ikke hver gang det er nødvendigt med varmt vand til afrensningen? Så kan du i stedet vælge en koldtvandsrenser, og tilslutte denne til en varmtvandshane. På den måde, vil du have muligheden for at vælge om afrensningen kræver koldt eller varmt vand for at få den optimale rengøringskvalitet. Indgangstemperaturen på det varme vand må dog aldrig overstige 60 °C, da det kan ødelægge renseren.

En anden mulighed, hvis der er behov for varmere vand, er at tilslutte en hotbox til din koldtvandsrenser. Her ledes vandet gennem hotboxen (oliefyr med højtryksvarmespiral), som opvarmer vandet til mellem 40-120 °C.

 

Hvordan vælger du den rigtige type renser?

Valget af rensertype bør afspejle, hvilken type af snavs/belægning, der oftest skal afrenses. Hedtvandsrensere og koldvandsrensere er designet til at skulle afrense forskellige typer snavs. Derfor kan en afklaring af anvendelsesområdet, hjælpe dig med at udvælge den rigtige renser type, og få dig et skridt tættere på, at finde den optimale højtryksrenser, der matcher dine behov. 

 

Læs mere om højtryksrensere