Tractor dusting a field

Løsninger til landbrug

Trykluft og højtryk er to vigtige ressourcer for ethvert landbrug. Uanset om du dyrker afgrøder eller har husdyrproduktion, er der behov for rensning af stalde og maskiner, samt trykluft til en lang række opgaver.

Find forhandler

Modstandsdygtig

Selv i aggressivt miljø er Renos produkter sikret lang levetid.

Høj effektivitet

Ved at vælge den optimale løsning er du altid sikret maksimal effektivitet.

Fleksibilitet efter behov

Adgang til trykluft og højtryksrensning, der hvor du har brug for det - når du har brug for det.

Hvilken løsning skal du vælge?

Trykluft er en essentiel del af landbruget. Når du skal vælge ny kompressorløsning, er det vigtigt at overveje de specifikke trykluftsopgaver på dit landbrug. Har du primært mindre værkstedsopgaver rundt på garden er en mindre, transportabel model sandsynligvis det rette valg. Skal du til gengæld brug trykluft til dit foderanlæg eller en malkerobot, har du behov for en større model.

Anvendes kompressoren i forbindelse med fodring eller malkning, er der højere krav til renhed i luften. Afhængig af dit behov kan du enten vælge en oliefri løsning eller tilkøbe filtrering til en oliesmurt kompressor.

Udover at levere trykluft har Reno også mange års erfaring med udvikling af højtryksrensere af høj kvalitet. Valget af renser skal også passe til dine konkrete opgaver. Skal du rense store maskiner for jord og skidt, eller skal renseren kunne håndtere genstridig, olieholdig belægning?

 

Generelle anbefalinger

Vi har samlet nogle af vores generelle anbefalinger, ved valg af kompressor eller højtryksrenser til landbruget. Kontakt din lokale forhandler for rådgivning baseret på dine specifikke behov. 

 

Traktor på værksted

Forskellige værkstedsopgaver

Der vil altid være en masse forskellige opgaver på et landbrug, som kræver trykluft. Dette kan være luft til dæk, trykluftsværktøj samt vinterklargøring af vandingsslanger. Da opgaverne er mangeartede, og findes rundt omkring på gården, vil en mobil, benzindreven kompressor være en god løsning. Denne sikrer adgang til trykluft uden behov for strøm.

Foderanlæg

Trykluft er nødvendigt til de fleste automatiske foderanlæg, hvad end det er et kvæg- eller svinelandbrug. Når trykluften skal bruges til kritiske opgaver, er der behov for en driftssikker kompressor, hvor en industrikompressor i dette tilfælde bør vælges.

For at opretholde kvaliteten af foderet, bør kontaminering fra trykluftsystemet altid minimeres. Her vil efterbehandling af trykluften ofte være den mest omkostningseffektive løsning.

Grisestald
Malkerobot

Malkerobot

Malkerobotter anvendes på kvæglandbrug af alle størrelser. Mange af disse er pneumatisk styret, og hermed afhængig af trykluft. Til disse anvendelser anbefaler Reno en industrikompressor, som kan levere det høje behov for trykluft, og samtidigt sikre en høj driftssikkerhed.

For at undgå kontaminering af mælken, kan du med fordel vælge en oliefri kompressor. Dette er den sikreste måde at opnå fuldstændig ren trykluft. Alternativt, kan der installeres luftbehandlingsudstyr for at rense luften så meget som muligt.

Højtryksrensning

Landbrug er kendt for sit hårde miljø, hvor mængden af jord og skidt resulterer i et stort behov for effektive renseløsninger.

En typisk renseopgave i landbruget er afvaskning af landbrugsmaskiner. Da de store maskiner er besværlige at flytte, bør renseren være mobil. Her anbefaler vi en mobil koldtvandsrenser, som sikrer høj fleksibilitet og effektiv rensning af denne type belægninger.

Der ses i denne branche også et højt behov for rengøring i stalde, specielt når disse bruges til kvæg, svin eller lignende. Til dette formål, er en stationær løsning velegnet, da denne kan levere nok vandmængde til store, gentagende renseopgaver. Til større stalde er det tilmed muligt at vælge en flerbruger løsning.

Højtryksrensning af landbrugsudstyr
Højtryksrensning af stald

Produkt anbefalinger

Se også vores landbrugsbrochure her: